In Heerhugowaard worden geen messen meer verkocht aan jongeren onder 17 jaar oud. Burgemeester Bert Blase is verheugd over dit gezamenlijke besluit: “Alle verkooppunten van messen in Heerhugowaard hebben inmiddels maatregelen genomen om de verkoop van messen aan jongeren te staken. Ik ben blij dat deze ondernemers hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.”

Naar aanleiding van signalen over messenbezit onder jongeren in Heerhugowaard is de gemeente met winkeliers in overleg gegaan. Die besloten daarop gezamenlijk om geen messen meer te verkopen aan jeugd onder 17 jaar oud. Bovendien wordt winkelpersoneel geïnstrueerd, staat de nieuwe regel bij messen duidelijk vermeld en geven kassa's bij het scannen van een mes de melding dat er om een identiteitsbewijs gevraagd dient te worden om de leeftijd van de koper te bepalen.

Winkeliers geven aan dat hun maatregelen al effect hebben en merken dat bepaalde jongeren niet meer in de winkel komen. De maatregelen van deze winkeliers helpen volgens de gemeente en de winkeliers ook ouders om met hun kinderen te praten over het bij zich hebben van een mes. (foto: Twitter @POL_BWijnen)
Pin It
Bekeken: 1390x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/