In de moskee van Langedijk wordt, lockdown of niet, vrijdagmiddag gewoon gebeden. Maar wel met een zeer beperkt aantal plaatsen. Het bestuur vraagt om van te voren een plaats te reserveren en op tijd te komen. "Wij hebben onze religieuze plicht, het maatschappelijk belang en bestuurlijke verantwoordelijkheid meegewogen om tot een gepast advies te komen."

Zowel mannen als vrouwen zijn welkom, maar bidden zoals gewoonlijk in aparte ruimtes. "Iedereen is welkom, wij maken geen onderscheid tussen man en vrouw", vertelt bestuurslid Ihmad aan mediapartner NH Nieuws. In totaal is er plaats voor zestig mensen, die worden verdeeld over twee ruimtes voor voldoende spreiding. "Op de vloer zijn voetstappen getekend, zodat iedereen voldoende afstand van elkaar houdt. We hanteren twee meter tussen elke bezoeker."

In de moskee is het dragen van een mondkapje verplicht. Ook dienen bezoekers van te voren hun handen te desinfecteren en een eigen gebedskleed mee te nemen. Voor een goede ventilatie staan alle ramen open. "Mensen zullen met hun jas binnen zitten, maar het is in deze tijd even niet anders. We zaten echt te twijfelen; 'gaan we wel of niet sluiten'. Maar de meerderheid komt toch niet, dus hebben we besloten het gebed op een veilige manier door te laten gaan."

"Er mogen geen handen geschud worden en aanrakingen moeten worden vermeden", schrijft het bestuur. Het wasritueel moet thuis worden gedaan. Dat kan ook niet anders, omdat de wasruimte in de moskee is gesloten. Voor en na het gebed staan vrijwilligers klaar om instructies te geven. "Volg deze op en ga niet in discussie", schrijft het bestuur op social media.

Iedereen wordt gevraagd na de dienst direct naar huis te gaan en vooral niet te blijven hangen. Binnen en buiten zijn groepjes van meer dan twee personen verboden. De deur van de moskee opent om 12.30 uur en sluit om 13.00 uur. "Vol is vol, dus kom op tijd. We zijn scherp, dus de deur gaat ook echt dicht als het vol is", aldus bestuurslid Ihmad.
Pin It
Bekeken: 1646x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/