Het leek erop dat veel kiosken, tabakswinkels en boekhandels met pakketpunten tijdens de lockdown open zouden blijven, maar vrijdag maakten Bruna en Primera bekend toch het grootste deel van hun winkels sluiten. Dat geldt niet voor Vivant, een keten waarvan Dirk Bobeldijk aan het Raadhuisplein in Heerhugowaard een vestiging runt. Hij weet nu al dat hij flink verlies zal draaien. "We zijn open ter wille van de klanten, ze komen hier toch naartoe en als we dicht zijn staan ze voor een dichte deur."

Behalve om pakketten te versturen en af te halen, is Bobeldijk ook geopend voor mensen die postzegels nodig hebben. Maar mensen die komen voor een staatslot, een pakje sigaretten of een tijdschrift kunnen niet bij hem terecht.  En dat terwijl het in december altijd topdrukte is. Met name de verkoop van kerstkaarten, enveloppen, oudejaarsloten en krasloten zorgt jaarlijks voor veel omzet.  Maar door de verscherpte regels kan Bobeldijk veel mensen niet helpen. Hij voorspelt tegenover mediapartner NH Nieuws zo'n 150.000 euro mis te lopen. "Licht en gas zijn duurder dan wat er binnenkomt."

Vandaar dat veel branchegenoten toch dicht blijven. "Dat kan ik goed begrijpen. Dat is goedkoper denk ik. Wij hebben dan nog een pinautomaat staan en als er dan oudere mensen komen die voor een dichte deur staan, dat is ook niet leuk. Daarom blijven wij toch open."

Bobeldijk vindt de maatregelen krom. Als hij zijn gebruikelijke assortiment wel zou mogen verkopen, wordt het winkelend publiek gespreid. "Ik moet de mensen naar de overkant sturen. Dat is natuurlijk heel krom, want dat is de supermarkt 30 meter verderop. Dan kan ik ze beter verkopen, maar dat mag niet. Als ze controleren, dan ben je het bokkie."

PostNL laat NH Nieuws weten begrip te hebben voor winkeliers met pakketservice hebben die besluiten hun deuren te sluiten. "Wij proberen het voor de winkeliers zo aantrekkelijk mogelijk te maken om hun PostNL-punt open te houden voor klanten. Maar of zij ook andere producten moeten kunnen/mogen verkopen is aan het kabinet", aldus een woordvoerder.
Pin It
Bekeken: 1917x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/