Het aantal autobranden in de regio is in 2020 met een kwart gestegen: van tachtig naar honderd. Dat blijkt uit informatie van de 112-meldkamer Noord-Holland en de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Daarbij is gekeken naar brandweer uitrukken die zijn geregistreerd als incidenten met de classificatie ’brand wegvervoer’.

De stijging komt grotendeels op conto van Alkmaar, al vier jaar op rij koploper van de zeventien gemeenten in Noord-Holland Noord qua voertuigbranden. In Alkmaar is het aantal autobranden vorig jaar met negen toegenomen naar 51. Slechts enkele incidenten daarvan hebben betrekking op de Singelgaragebrand. Daarbij raakten weliswaar tientallen voertuigen beschadigd, maar hoefden er slechts enkele daadwerkelijk te worden geblust.

Heerhugowaard volgt met zestien autobranden, twee minder dan in 2019. In Heiloo was met een stijging van vijf naar tien branden sprake van een verdubbeling, hetzelfde geldt voor Langedijk dat van vier naar acht autobranden gaat. In Bergen is met een toename van twee naar acht zelfs een verviervoudiging geconstateerd.

In hoeveel en welke gevallen brandstichting, een verkeersongeval of spontane ontbranding/kortsluiting de oorzaak is van autobranden, houden meldkamer en veiligheidsregio niet precies bij. Ook is niet duidelijk om wat voor soort voertuigen het gaat (personenauto’s, vrachtwagens, brandstof- of elektrische voertuigen).
Pin It
Bekeken: 2241x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/