Het schiet niet echt op met de realisatie van een 'Knarrenhof' in Langedijk. De initiatiefnemers die een klassiek hofje met er omheen seniorenwoningen willen realiseren, zagen diverse locaties aan de neus voorbij gaan en dat lijkt nu met de hoek Voorburggracht-Lourens Bogtmanstraat ook weer te gaan gebeuren. De krasse knarren geven het echter nog niet op, laat groepslid Ben Bovenkerk het NHD weten.

Eind 2018 sloegen negen 70-plussers uit Oudkarspel de handen ineen voor de bouw van een Knarrenhof in Langedijk. Ze zouden al wel kleiner willen wonen zodat ze minder schoonmaak en onderhoud hebben, maar het had geen haast. Ze willen graag een soort modern Begijnhof laten bouwen, met een gezamenlijk terras en tweelaagse woningen met de slaap- en badkamer op de begane grond. Apart wonen en toch samen met elkaar.

In 2019 werden met de woonwethouder diverse locaties besproken maar nog zonder resultaat. Vorig jaar was de groep ook actief. Publiciteit in de media zorgde voor veel nieuwe aanmeldingen, maar wederom was er geen concrete stap richting realisatie. Wel had de groep een nieuwe locatie op het oog: de hoek van de Voorburggracht en Lourens Bogtmanstraat. Het college van B&W vindt echter dat een Knarrenhof niet voldoende past bij het Langedijker woonprogramma en grondbesluit, met name wat betreft het vereiste percentage sociale huurwoningen en openbare verkoop van de gemeentegrond.

Maar, stelt Ben Bovenkerk, de gemeente gaf niet de kans om met een voorstel te komen. Zo wil de groep best meedenken over enkele appartementen op de tweede bouwlaag en 30 procent sociale verhuur. Andere argumenten van Bovenkerk zijn dat de Rijksoverheid positief staat tegenover particulier opdrachtgeverschap, er heel veel Langedijkers blij gemaakt kunnen worden met groen licht, en dat een Knarrenhof de gemeente veel kosten voor ouderenhulp zal schelen, omdat de bewoners elkaar kunnen helpen. Bovendien hoeven eventuele zorgverleners niet van hot naar haar te rijden.

Het is niet duidelijk of er binnenkort een nieuw overleg met de woonwethouder Ad Jongenelen gepland staat.
Pin It
Bekeken: 1601x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/