Zo'n tien grote kastanjebomen aan de Stationsweg in Heerhugowaard worden binnenkort gekapt. Jaarlijks controleren specialisten de bomen in de gemeente en afgelopen herfst werd ontdekt dat een tiental toonaangevende reuzen lijden aan de kastanjebloedingsziekte. De bomen zouden dusdanig verzwakt zijn dat verwijdering de enige optie is. Bewoners zijn per brief op de hoogte gesteld.

De zieke kastanjes worden donderdag 11 en vrijdag 12 februari omgezaagd. De gemeente wil het beeld van de pittoreske Stationsweg in stand houden, maar het nog niet duidelijk hoe en wanneer. Een van de straatbewoners vertelde het NHD niet blij te zijn met hoe de gemeente de kwestie afhandelt. Hij had zelf van de zomer geen bomen gezien die aan het afsterven waren en zegt dat bewoners overleg willen om te kijken of de kastanjes toch nog te redden zijn.
Pin It
Bekeken: 1528x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/