De Heerhugowaardse Onafhankelijke Partij wil een einde maken aan overlast van zwaar verkeer op zowel de Sparrenlaan als de Esdoornlaan in Heerhugowaard. Daarom wil de partij in gesprek met omwonenden.

Het probleem op de Sparrenlaan/Esdoornlaan is niet nieuw. Gemeente Heerhugowaard is inmiddels al meer dan vijftien jaar bezig om beide wegen zo te herstructureren dat er ze door bestuurders ook echt als een 30km-weg worden herkend.  De klappen die de vrachtwagens veroorzaken op de drempels zorgen voor veel schade aan naastgelegen woningen.

Ondanks de vele klachten van bewoners richting gemeentelijke organisaties , is de overlast rond de Sparrenlaan niet verdwenen of verminderd. Er is wel met maatregelen ingegrepen bij de Esdoornlaan.

De HOP vraagt daarom het college om in overleg te gaan met supermarkt Deen. Doel van het gesprek zou moeten zijn om tot een efficiënte oplossing voor de bevoorrading te komen, waarbij overlast voor omwonenden tot een minimum wordt beperkt. Een omleiding van zware voertuigen richting de gemeentewerf, via de Oosttangent zou volgens de HOP een oplossing kunnen zijn.
Pin It