HOP wordt DOP. Voor de gemeenteraadsverkiezingen gaat de Heerhugowaardse Onafhankelijke Partij verder door het leven als de Dijk & Waardse Onafhankelijke Partij. "Een duidelijk herkenbare naam die zowel aan de fusie tussen Heerhugowaard en Langedijk als het 43-jarige bestaan van de partij recht doet", vindt fractievoorzitter René Schoemaker. DWOP of DeWOP was het hem blijkbaar toch niet helemaal.

De DOP behoudt naar eigen zeggen de kernwaarden van de HOP: democratische vernieuwing, aandacht voor het verenigingsleven en versterking van onze (sport en cultuur) voorzieningen . “De DOP zet zich via de politiek in op die zaken die goed zijn voor de gemeente Dijk & Waard, haar inwoners en de regio. Hierin onderscheiden wij ons duidelijk van de landelijke partijen”, vervolgt Schoemaker.

Vicefractievoorzitter Kees Tesselaar, de zoon van HOP-oprichter Gert Tesselaar, vult aan: “Waar wij ons al 43 jaar voor inzetten is onder meer het bewaken van de identiteit, karakter en leefbaarheid van onze diverse kernen. Daarnaast gaan we ons hiervoor inzetten voor Koedijk, Sint Pancras, Broek op Langedijk, Zuid- en Noord-Scharwoude en Oudkarspel.”

Partijvoorzitter Kees Mertens: "Het voor velen nieuwe 'kernenbeleid'; is voor de DOP al decennialang gesneden koek. Dat Langedijkers de DOP al weten te vinden, merken we niet alleen in de politieke arena, maar ook als partij. Daar zijn we blij mee, het is een verrijking van onze stabiele partij."

John Does, namens de HOP wethouder: “ De HOP is de afgelopen 24 jaar een stabiele coalitiepartner, een constructieve partij en altijd denkend in oplossingen. Ik ben trots op wat de HOP voor gemeente Heerhugowaard heeft betekend. Onze handen jeuken om dat samen met de Langedijkers voor Dijk & Waard te doen.”
Pin It
Bekeken: 1213x