Om er zeker van te zijn dat er straks echt ruimte gereserveerd wordt voor betaalbare woningen voor starters hebben jongeren van het CDJA afgelopen zaterdag alvast een plek 'geclaimd' op een toekomstige bouwlocatie in Heerhugowaard. Een ludieke actie om aandacht te vragen voor een groot probleem.

De betreffende locatie is De Scheg. Of daar echt woningen gebouwd gaan worden is nog maar de vraag, maar de groene tentjes en de caravan trokken zaterdag in ieder geval de aandacht. Zowel positief als negatief, waarbij dat laatste gaat om reacties op de CD(J)A uitingen. Het probleem van te weinig woningen is volgens kandidaat-Kamerlid Jelle Beemsterboer namelijk partij-overstijgend.

Woningbouw is een thema dat hem aan het hart ligt en waar hij zich, als de komende verkiezingen gunstig voor hem verlopen, voor wil inzetten. Het liefste zou hij zien dat er een minister komt voor volkshuisvesting, die een einde maakt aan het gekibbel tussen de gemeenten en de provincie. Komende vrijdag is hij samen met Alkmaarse wethouder Robert te Beest te gast bij Streekstad Centraal in een podcast.
Pin It
Bekeken: 1054x