Het schiet niet bepaald op met de woningbouw op het perceel Bovenweg 73-77 in Sint Pancras. Al in 2013 werd het bestemmingsplan vastgesteld en nu heeft de gemeente extra tijd nodig om ingediende zienswijzen te beantwoorden. Veel langer dan wettelijk toegestaan, volgens VVD-raadslid Ben Hoejenbos. Van wethouder Ad Jongenelen kreeg hij geen tevredenstellend antwoord en besloot de media erbij te betrekken. "Ik kreeg een informele reactie, maar die deed geen recht aan de vraag."

Het project bestaat uit een complex met 22 appartementen, bij uitstek geschikt voor senioren. De omgevingsvergunning lag tot 11 november ter inzage en daarna had de gemeente volgens Hoejenbos zes weken om te reageren, met de optie voor zes weken extra (3 februari). Een indiener werd toen gemeld dat er vanwege de complexiteit van de kwestie meer tijd nodig was. Het "streven" was om uiterlijk 31 maart te reageren.

"De gemeente mag zes weken extra tijd nemen, maar alleen met instemming van de belanghebbenden. Er werd alleen een mededeling gedaan", zegt raadslid Hoejenbos tegen van Alkmaar Centraal. Hij hekelt ook dat er een streefdatum is gezet, geen harde deadline.

Langedijk Centraal zocht ook contact met wethouder Ad Jongenelen, maar moest het doen met een korte schriftelijke reactie van senior communicatieadviseur Ron van der Velden, waarin stond dat de verlenging tot uiterlijk 31 maart volledig aan de wet- en regelgeving voldoet.

Bij bestudering van de Algemene Wet Bestuursrecht - artikel 7.10 blijkt de waarheid ergens in het midden te liggen. Als er een commissie is ingesteld, is de reactietermijn niet zes maar twaalf weken, en daar mag dan nog zes weken aan vastgeplakt worden, mits belanghebbenden geïnformeerd worden. Dat is netjes gedaan. Maar de uiterste uitsteldatum is dus 17 maart.

Ook als gemeente wel op tijd reageert, vindt Hoejenbos dat het allemaal erg lang duurt, gezien de vaststelling van het bestemmingsplan in 2013 en de woningnood. Hij vindt dat de gemeente zo geen betrouwbaarheid uitstraalt.
Pin It
Bekeken: 1003x