Burgemeester Bert Blase van Heerhugowaard pleit voor het snel weer openstellen van horecaterrassen. "Beter (veel te laat) dan nooit. Het is echt verstandiger de terrassen te benutten en de expertise vd horeca in te zetten, dan de buitenruimte tot vogelvrij gebied te verklaren". Dit Twitterde hij in een reactie op het NOS-artikel, waarin zijn collega's van Rotterdam, Den Haag, Utrecht dezelfde oproep doen, in navolging van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema.

Halsema heeft de regering gevraagd om toestemming aan horeca-ondernemers te geven voor het openen van hun terrassen. "Ik zie namelijk veel liever dat mensen een beetje geordend op een terras gaan zitten, in plaats van met duizend mensen in het Vondelpark", zei ze in het tv-programma Beau. "De drukte is er toch wel, op de terrassen kan het nog in goede banen worden geleid."

De andere drie burgemeesters zien ook in dat als mensen buiten van mooi weer willen genieten, ze dit ook zullen doen. Dinsdag werden twee parken in Utrecht ontruimd en woensdag haalde de Amsterdamse politie het Vondelpark leeg. Worden verantwoord ingerichte terrassen weer toegestaan, dan zorgt dit voor spreiding. Halsema en Aboutaleb willen om diezelfde reden ook snelle heropening van de dierentuinen Artis en Blijdorp, en van Hortus Amsterdam.

Zeker één burgemeester vindt het nog te vroeg voor heropening van de terrassen, dat is Koen Schuiling van Groningen.
Pin It
Bekeken: 1001x