Voor iedereen in Heerhugowaard en Langedijk die nieuwsgierig is naar hoe de lokale politiek in elkaar steekt, of iets via de gemeente voor elkaar wil krijgen maar niet weet hoe, start donderdag 20 mei weer een gratis cursus Politiek Actief. De cursus is ook uitstekend geschikt voor inwoners die overwegen politiek actief te worden. Aanmelden kan tot en met 25 april.

De cursus bestaat uit vijf  bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst, die zolang de coronaregels dit voorschrijven online plaatsvinden. Tijdens de eerste bijeenkomst op 20 mei wordt een introductie gegeven en uitleg gegeven over hoe de politieke structuur van Nederland in elkaar zit, van landelijk tot lokaal niveau. Tijdens de tweede bijeenkomst op 27 mei wordt de politiek op gemeentelijk niveau belicht, zoals het bestuur en hoe dit wordt samengesteld, besluitvorming en hoe invloed uit te oefenen op beleid en besluitvorming.

Op 3 juni worden de werking van de gemeenteraad en de uitoefening van invloed op besluitvorming nader besproken en op 10 juni is er debattraining. Op 29 juni komen gemeentefinanciën aan bod en wordt een raadsvergadering in de eigen gemeente bijgewoond. Er wordt afgesloten op een nader te bepalen datum.

De gemeenten hopen op een diverse groep van deelnemers. Er is plek voor vijftien cursisten per gemeente. Bij meer aanmeldingen zal een selectie worden gemaakt. De cursus wordt verzorgd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat.

Een aanmeldformulier kan tot uiterlijk 25 april worden aangevraagd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer info op prodemos.nl.
Pin It
Bekeken: 953x