Het Altongebied moet het paradepaardje van Noord-Holland-Noord worden waar het gaat om de energie-ambities. De realisatie van die ambities lijken nu toch lastig haalbaar. HVC heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheid van drie grote windmolens in het glastuinbouwgebied. Die windmolens zijn, naast het al aanwezige warmtenet van HVC, een vereiste om de bedrijven in het Altongebied in de toekomst 'fossielvrij' te kunnen laten draaien.

Binnen het gebied staan echter zoveel bedrijfswoningen dat de afstand tussen dergelijke grote windmolens en de woningen mogelijk roet in het eten gooit. De Provincie hanteert een omstreden minimale afstand van 350 meter te willen tussen een windturbine en een woning. Aan die eis kan door de hoeveelheid bedrijfswoningen onmogelijk worden voldaan. Bovendien wil lokale partij Senioren Dijk en Waard die afstand via een amandement oprekken naar 600 meter.

Daarmee lijkt de in 2030 geplande norm 'fossielvrij' nu niet haalbaar. Wethouder Monique Stam van Heerhugowaard wil nog wel de mogelijkheden voor een groter aantal kleinere windturbines onderzoeken.

Om verdere inzet van duurzame elektriciteitsopwekking toch doorgang te laten vinden zal nu eerst alle aandacht worden gegeven aan het zonnepanelen op daken van bedrijven. Op wat voor manier daar vorm aan zal worden gegeven is nog niet duidelijk.
Pin It
Bekeken: 2017x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/