"Wat willen wij? Vrijheid!", galmde vrijdagavond door de straten van Heerhugowaard. Terwijl het aantal gevaccineerden gestaag oploopt en er door de versoepelingen langzaam meer lucht kom voor het sociale leven blijven de protesten tegen de coronamaatregelen ook doorgaan. De in Alkmaar inmiddels bekende fakkeloptocht week vrijdagavond uit naar Heerhugowaard om ook daar de boodschap te brengen.

"Ik denk dat kinderen de dupe zijn van alle maatregelen en een beetje in angst leven op de scholen. Ik wil dat dat stopt en daarom loop ik mee", zo laar één van de demonstranten Heerhugowaard Centraal weten. Voor sommigen was Alkmaar te ver om hun overtuiging uit te dragen: "Ik maak me wel zorgen over wat er nu allemaal gebeurt, En nu het in de buurt is is het toch een klein signaal dat je kunt geven".

Het is geen grote groep die de route loopt. Waarschijnlijk heeft het natte en winderige weer daar een rol in gespeeld. De tocht zelf verloopt rustig, ondanks de aanwezigheid van een klein aantal demonstranten die niet uit de regio komen en gehoopt hadden op meer spektakel. "In amsterdam was er veel meer spanning, dit is een heel rustige groep. Ik hoopte op meer", verteld één van hen.

Wanneer de groep na de tocht weer terugkeert op het plein bij het stadhuis heeft organisator Djodie Joosten nog een boodschap voor de deelnemers: "Ik ben supertrots op jullie en zie jullie graag de volgende keer weer, maar dan met mooi weer!"
Pin It
Bekeken: 1625x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/