Gemeente Heerhugowaard breidt de zelfbewoningsplicht en overwinstregeling uit naar nieuwe koopwoningen tot 248.000 euro. Doel is om de opkoop van nieuwe categorie 1 en 2 woningen tegen te gaan. Met de snel stijgende huizenprijzen is er goed geld te verdienen aan verhuur of doorverkoop. Kopers moeten woningen tot de gestelde grens drie jaar lang bewonen en als deze op van de gemeente gekochte grond staan tien jaar. Wie eerder doorverkoopt moet de winst geheel of deels aan de gemeente afstaan.

Er zijn uitzonderingsgevallen, zoals bij een echtscheiding of het overlijden van een partner. Gemeente Heerhugowaard heeft daar aan toegevoegd bewoning door eerste- of tweedegraads familieleden. Zo kunnen woningzoekenden met beperkt inkomen worden geholpen door familieleden die de hypotheekrente kunnen garanderen.

Naast deze maatregelen neemt de gemeente ook het initiatief om bij nieuwbouwprojecten op bouwgrond van private partijen, samen met ontwikkelaars, te verkennen of de zelfbewoningsplicht ook kan gelden voor woningen boven de 248.000 euro.
Pin It
Bekeken: 2468x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/