Zo’n 40 afgevaardigden van bedrijven in Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk, en in enkele gevallen ver daarbuiten, staken vrijdag de handen uit de mouwen tijdens 'De Waaier in Actie'. Voor deze derde editie van stichting De Waaier voerden zij allerlei klussen uit voor maatschappelijke organisaties in de regio. “Ik heb alleen maar blije gezichten gezien”, aldus Ralph de Kleijn, manager van De Waaier. “Dít is De Waaier, dit is waar we voor staan en waar we het voor doen.”

Zes medewerkers van RPAnhn gaven de speeltoestellen bij het Alkmaarse Ontmoetingscentrum Zuid-West een opknapbeurt. Beheerder Jaap van der Meulen is er erg blij mee: “Anders zou ik dit helemaal alleen moeten doen dus deze hulp is heel welkom nu het speelseizoen weer begint".  De afgevaardigden van Lokat 3.0 uit Noord-Scharwoude kregen een klus die helemaal binnen hun expertise past; de terrasstoelen bij het Broodboetje van Esdégé Reigersdaal in Spierdijk in bonte kleuren schilderen. Op een andere locatie van Reigersdaal werd een moestuin voorbereid. Karin Borst: “Sinds onze vaste vrijwilliger gestopt is hebben we achterstand in het onderhoud. Zo fijn dat de cliënten straks weer kunnen genieten van de geuren en kleuren in de tuin!”

Doel van De Waaier in Actie is om op één dag de regio en haar bewoners een stukje mooier en gelukkiger te maken. De Waaier koppelt bereidwillige bedrijven en maatschappelijke organisaties aan elkaar en soms werken vrijwilligers van meerdere bedrijven samen. “Als zzp’er werk je vaak alleen dus om dit samen met andere ondernemers te doen is ook nog eens heel gezellig”, vertelt Yvonne Mooij van KIJKwandelcoaching uit Sint Pancras. Samen met Het OntwikkelTeam uit Alkmaar en Bodille Branderhorst van Bodille organisatie & communicatie uit Heerhugowaard maakte ze de buitenruimte van Scouting Sint Laurentius in Alkmaar zomerklaar.

Net als vorig jaar vonden er met name buitenklussen plaats en waren de teams wat kleiner. Dikwijls werkten de medewerkers van de organisaties mee en soms zelfs cliënten. Hier en daar werden alvast nieuwe afspraken gemaakt voor klussen. (foto's: Martijn Voorhout en Natasja van der Woude)
Pin It
Bekeken: 1835x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/