De leden van VVD Dijk en Waard hebben maandag de kandidatenlijst vastgesteld voor de herindelingsverkiezingen op 24 november. Lijsttrekker is Falco Hoekstra. “We gaan de verkiezingen in met een geweldig talentvol team vol bekende namen en nieuwkomers uit zowel Heerhugowaard als Langedijk. Ik heb enorm veel zin om met dit team de campagne en komende jaren in te gaan.”

Falco Hoekstra was op 29 april al gekozen als lijsttrekker. Nummer twee is de Langedijker wethouder Jasper Nieuwenhuizen. Andere bekende namen hoog op de lijst zijn die van raadsleden Véronique Wanst, Femke Lammerts, Ben Hoejenbos en Wesley Boer. Nieuwkomers zijn Anne Marie van der Wijst, Robert Vermeulen en Sander Csurka.

De Heerhugowaardse wethouder Monique Stam is opvallende afwezige: "Na 9 jaar wethouder te zijn geweest en acht jaar gemeenteraadslid, is het tijd voor een nieuwe, jonge lichting VVD’ers die het stokje gaan overnemen. Ik heb veel vertrouwen in deze kandidatenlijst”.

De VVD is blij met wat Monique Stam de afgelopen jaren heeft bereikt voor Heerhugowaard op het vlak van bereikbaarheid, wonen, economie en duurzaamheid. Door haar kregen VVD-verkiezingsbeloftes gestalte zoals de herinrichting van de Oosttangent, de bouw van honderden nieuwe woningen en groen licht voor de ondertunneling van het spoor bij de Zuidtangent. Falco Hoekstra: “Monique heeft zich bewezen als een goede en betrouwbare wethouder. Ze is de afgelopen jaren een ontzettend fijne collega geweest waar ik veel van heb geleerd. We gaan zorgen dat ze trots kan blijven op de VVD Dijk en Waard”.

De VVD Dijk en Waard heeft inmiddels ook een verkiezingsprogramma, maar die wordt na de zomer gepresenteerd. Naast de duidelijke ambities voor ondernemerschap en lage lasten, wil de partij zich vooral sterk maken voor de identiteit van alle dorpen, meer starterswoningen en betere dienstverlening voor onze inwoners.
Pin It
Bekeken: 1811x
https://ee.itk.ac.id/data/