Samen helpen aan een schonere omgeving, dat is wat Esdégé Reigersdaal doet met haar cliënten in Heerhugowaard. Elke dinsdag gaat een groepje fanatiek op pad om de omgeving van De Waardergolf schoon te maken. Het is niet alleen erg nuttig, de cliënten vinden het leuk om zichtbaar hun steentje bij te dragen en mensen tegen te komen.

"We willen hen echt deel uit laten maken van de maatschappij in deze wijk", vertelt medewerker Denise Perenboom in een video van de gemeente. "Wat we vooral wilden bereiken met de activiteit is - en wat wij ook merken dat cliënten leuk vinden - dat ze echt het idee hebben, en het ook echt doen, dat ze de wijk helpen met klusjes. We benoemen het ook altijd als ze klaar zijn: 'Kijk jongens, helemaal schoon, is door ons gebeurd'."

"Ik zie wel degelijk dat de mensen in de wijk dit zien", aldus Denise. "Ook zeker scholieren. Dat is ook wel grappig want dan kom je ze bij de activiteit tegen en dan heb je een gesprekje met ze. Dat is hartstikke leuk ook voor de cliënten."

De groep die zwerfvuil opruimt begon met een mannetje of drie , maar is onderhand ruim twee keer zo groot. En ze houden de boel in de gaten. "Dan komen ze uit de taxi en zeggen 'Joh, het lag weer helemaal vol'", zegt Denise. "Ja, gaan we dinsdag weer doen hè?  'Ja zeker weten!'."

"Het is zeker wel eens gebeurd dat scholieren of mensen hier aangesproken worden door cliënten. Op het moment dat ze iets op de grond gooiden of als ze bij iets stonden dat op de grond lag - oh sigaretje opruimen - dan zie je scholier die rookt kijken van 'Oh ja, dat gooi ik soms ook op de grond en dan moet dan opgeruimd worden door andere mensen'."

Denise heeft tot slot een boodschap: "Wat mijn collega's en cliënten graag zouden willen meegeven aan alle inwoners van Heerhugowaard: denk er een beetje om wanneer je iets weggooit. We zien soms de parkeerplaats wel heel erg vol met de gekste dingen, terwijl er genoeg prullenbakken staan. Gooi het lekker weg. Denk ook een beetje om de natuur."
Pin It
Bekeken: 1648x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/