Groentes van eigen land in een groentekar langs de weg verkopen, dat is wat Moos Ursem (11) uit Heerhugowaard met liefde doet. Alleen zit het hem niet mee: vier keer op rij werd zijn geldkistje met geweld opengebroken en leeggehaald. Maar ondernemen zit Moos in zijn bloed. Een nieuw kistje met metalen versterking werd direct geregeld. "Het hoort er natuurlijk ook wel een beetje bij, je verkoopt aan de weg", vertelt hij vastberaden.

Moos helpt regelmatig mee in het bedrijf waar zijn vader mede-eigenaar is. Hij helpt met het telen en staat graag op het land, vertelt hij enthousiast. Het verkopen van groentes was een logische stap voor de jonge ondernemer, die niet vies is van wat werk. Maar nu zijn geldkistje inmiddels al meerdere malen is leeggehaald, baalt hij flink. "Ik zette mijn kar neer en dacht 'oh ja even mijn sleuteltje pakken'. Toen stopte ik de sleutel erin en hoefde ik niet eens te draaien en ging het klepje al omhoog. En toen dacht ik 'jezus man' en was ik een beetje boos", aldus Moos.

"Het waren tranen van boosheid, van onmacht", vertelt Marlou Zuurbier, de moeder van Moos tegen mediapartner NH Nieuws. "Hij heeft een compleet nieuw kistje gekocht, het kost niet veel, maar daar moet hij wel hard voor werken. Hij was woedend."

De eerdere geldkistjes van Moos werden met geweld opengebroken. "Ze moeten het gewoon niet doen, het is niet leuk. Die denken 'ah kijk een stalletje, openbreken'", zegt hij. Ondanks de leeftijd weet hij dat het erbij hoort dat sommige mensen niet willen betalen, volgens hem 'het nadeel van aan de weg verkopen'.

 
Pin It
Bekeken: 1772x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/