Deze week werd het hoogste punt bereikt van De Groene Trede, het eerste appartementencomplex aan de noordkant van station Heerhugowaard. Samen met directeur Arnold Henselmans van ontwikkelaar Henselmans Bouw plaatsten de wethouders Monique Stam en Annette Groot donderdag enkele vlaggen op het hoogste punt om de mijlpaal te vieren. Dat gebeurde in het bijzijn van de kopers van de 67 appartementen in het duurzame complex.

Het gebouw verrijst naast fietsbrug De Krul aan de Stationsweg. In de woontoren zijn de 67 appartementen in verschillende prijsklassen verdeeld over negen verdiepingen. Door het trapsgewijze ontwerp zijn er veel dakterassen, waarvan een voor gezamenlijk gebruik is van de bewoners zonder eigen balkon. Vele honderden mensen schreven in op een appartement in het duurzame complex.

Bijzonder aan de verloting is dat 44 van de 67 woningen zijn toegewezen aan kopers uit de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard. Daarvan zijn circa 35 woningen bestemd voor jonge starters uit de twee gemeenten. Een van de gelukkigen is de 27-jarige Christian Schoenmaker uit Heerhugowaard, die nog bij zijn ouders woont. In de overspannen woningmarkt maakte hij zich zorgen of hij ooit op zichzelf zou kunnen gaan wonen. “Ik werd gelukkig ingeloot voor een studio van 45 vierkante meter op de vijfde verdieping. Voor 174.500 euro heb ik die gekocht. Ik wilde heel graag in Heerhugowaard blijven wonen en dat is nu gelukt. Ik ben er ontzettend blij mee.”

Donderdagmiddag kon Christian zijn nieuwe buren leren kennen tijdens een feestelijke bijeenkomst op de bouwplaats. De oplevering van het complex wordt rond de zomer van 2022 verwacht.
Pin It
Bekeken: 2148x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/