Afgelopen weekend heeft Apollo 1 mede dankzij een overtuigend slotakkoord gewonnen van Maassluis 1. De Waardse dames en heren begonnen scherp in hun tweede wedstrijd, maar stonden bij rust toch een punt achter. Dankzij slim spel en hard werken werd de tegenstander op eigen veld met 17-20 toch verslagen.

Apollo begon goed aan de wedstrijd en scoorde al snel twee keer. Maassluis kwam terug tot 3-3 maar de Waardse ploeg trok het overwicht weer naar zich toe en liep uit naar 3-6. Daarna kantelde de wedstrijd weer en scoorde de thuisploeg vier keer achter elkaar. Tot aan de rust bleef Apollo bij en stapte met 10-9 van het veld.

Direct na rust viel de gelijkmaker, 10-10. De wedstrijd bleef gelijk opgaan en goals vielen aan beide zijden. Met nog een kwartier op de klok stond het 15-15. Apollo kon in de slotfase haar ervaring omzetten in slim spel en goede kansen. Alle spelers bleven hard werken en sleepten er zo een 17-20 zege uit. De winst leverde zeer welkome punten op, na het verlies in de eerste wedstrijd. Apollo 1 steeg naar de middenmoot in de 1e Klasse Poule D.

Aanstaande zaterdag treft Apollo 1 in eigen huis Roda 1 uit Westzaan. (foto: Ton Linschoten)