Aan de Bovenweg in Sint Pancras kunnen automobilisten voortaan de spaarpot spekken van basisschool Het Baken door langzamer te rijden dan 30 kilometer per uur. Hier is de regionale primeur van de Safety-safe, de snelheidsmeter die goed gedrag beloont. Wie zich aan de snelheid van 30 km/uur houdt, ziet op de snelheidsmeter hoeveel daarmee is bijgedragen aan de spaarpot. Donderdag werd de spaarpaal in werking gesteld door wethouder Ad Jongenelen van de gemeente Langedijk.

De paal moet het harde rijden over de Bovenweg tegengaan. Bewoners roepen al tijden om maatregelen. De gemeente heeft nu een budget beschikbaar gesteld om op deze manier een spaarpot te vullen. Het bedrag gaat niet naar de automobilist zelf maar naar een doel dat door de buurt is uitgekozen. In Sint Pancras kan er gespaard worden voor een waterpomp voor op het schoolplein van basisschool het Baken. Als er veel automobilisten zijn die het gaspedaal niet te diep intrappen, kan er over een periode van vier weken een behoorlijk bedrag worden opgehaald.

De Safety-safe is een beproefd concept dat eerder succesvol is ingezet in andere Nederlandse gemeenten. De allereerste spaarpaal van Nederland was in 2018 te vinden in Helmond. Het succes ervan leidde tot een tournee door Brabant en dat inspireerde ook de provincie Noord-Holland. In Sint Maarten bleek de paal een flink succes. In vier weken tijd werd 2.200 euro bij elkaar gespaard voor buitensporttoestellen, en waren er 25% minder hardrijders. De provincie wil nu negen spaarpalen in de provincie plaatsen. In de regio Alkmaar is de spaarpaal van Sint Pancras de eerste. Binnenkort volgen Alkmaar en Bergen. De exacte plek en periode worden later bekend.
Pin It
Bekeken: 2305x
https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/