Zingen doet ze al een tijdje niet meer. Country Wilma heeft haar microfoon en cowboyhoed aan de wilgen gehangen en ingeruild voor verf en kwasten. De Alkmaarse mocht afgelopen week 70 kaarsjes uitblazen. Mediapartner NH Nieuws zocht 'de Dolly Parton van Noord-Holland' op om te kijken hoe het met haar is.

Geconcentreerd is Wilma Roos in haar keuken bezig met het schilderen van een inmiddels overleden naaktkat. Aan de hand van een foto probeert ze het beestje zo goed mogelijk op het doek te vereeuwigen. "Ik ben begonnen met een hondje en dat werd ontzettend mooi. De mensen waren enthousiast, want zo hebben ze toch nog een aandenken aan hun overleden huisdier. Dit is inmiddels al de derde overleden kat waar ik aan werk."

Het zingen mist ex-Country Wilma geen moment. "Tijdens het schilderen heb ik niet eens muziek aanstaan. Het is heerlijk rustig". Eigenlijk was het optreden in 2017 met de Toppers in de Amsterdam Arena een mooie afsluiting van haar carrière. "Dat was erg leuk dat die jongens mij dat gunden", vertelt ze enthousiast. "Je staat voor meer dan 70.000 man; mooier wordt het niet. Die beelden draai ik ook op mijn uitvaart."

Het idee om te stoppen met zingen speelde al wat langer, maar in april vorig jaar hakte Wilma de knoop door, net voordat het coronavirus Nederland in zijn greep kreeg. "Tijdens carnaval werd ik door de carnavalsvereniging uit Erp gebeld of ik wilde zingen. Het ging uiteindelijk niet door, omdat ze me te duur vonden. Later bleek Erp het zwaarst getroffen dorp, waar heel wat mensen zijn overleden. Het was een teken aan de wand dat ik moest stoppen. Je kunt het noodlot ook tarten."

Schilderen doet Wilma vooral voor de lol. "Ik hoef er niks aan te verdienen; als ik maar een beetje uit de kosten kom. Ik geef het ook weg aan de Wensambulance en onlangs aan het ziekenhuis in Alkmaar. Ik vind dat ze zo goed werk hebben verricht dat ze dat wel verdienen. En ik ben ook wel trots dat ik daar hang, maar ik hoop vooral dat ze het leuk vinden."
Pin It
Bekeken: 2149x
https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/