Gemeente Heerhugowaard gaat volgend jaar weer meer doen aan oneigenlijk gebruik van stukjes gemeentegrond - ook wel snippergroen genoemd - door bewoners. In antwoord op kritische vragen van de VVD en D66, erkent het college dat het tempo is gezakt en dat de terugkoppeling richting grondgebruikers over de procedure niet altijd adequaat was. Als reden wordt gebrek aan mankracht genoemd.

De gemeente besloot in 2015 werk te gaan maken van oneigenlijk gebruik van snippergroen. Er werd gestart in drie gebieden met totaal 2.687 m² aan snippergroen, plus nog een paar andere plekken waar herinrichting stond gepland. Veelal kregen de gebruikers de optie om de grond te huren of kopen. "Naar wij hebben begrepen heeft de gemeente de afgelopen jaren onvoldoende aandacht gegeven aan het omgaan met snippergroen en worden inwoners aan het lijntje gehouden", schreef D66 nadat inwoners de fractie hierover benaderden.

"Ruim 800 m² is nog in behandeling of moet nog worden behandeld", aldus het college over de eerste drie gebieden. "Wij verwachten het eerdere tempo van de aanpak weer op te kunnen pakken in 2022, nadat het snippergroenbeleid voor de gemeente Dijk en Waard is vastgesteld". Dit gebeurt naar verwachting in het eerste kwartaal. Het college houdt wel een slag om de arm over de uitvoering. "Afhankelijk van de beschikbare capaciteit wordt de behandeling van achterstanden en conflicten opgepakt."

Op dit moment loopt er één beroep op verjaring. Grondgebruikers kunnen na 20 jaar het eigendom claimen, als de rechtmatige eigenaar - in dit geval dus gemeente Heerhugowaard - de grond nooit heeft teruggevorderd. Het kan ook al na 10 jaar, maar dan gelden een aantal strikte voorwaarden.
Pin It
Bekeken: 1796x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/