Peter Rehwinkel is benoemd tot waarnemend burgemeester van de nieuwe fusiegemeente Dijk en Waard. Dat heeft de provincie Noord-Holland maandagavond bekend gemaakt. Het besluit is genomen in overleg met de lijsttrekkers en beoogd fractievoorzitters van de fracties die zetels hebben gewonnen bij de verkiezingen van vorige week.

Waarnemend burgemeester Bert Blase van Heerhugowaard was ook beschikbaar voor de functie van waarnemer, maar hij is het dus niet geworden. Waarnemend burgemeester Kompier van Langedijk had al aangegeven de tijdelijke functie niet te ambiëren.

De gemeente Dijk en Waard gaat nu op zoek naar een definitieve burgemeester. In de tussentijd zal Peter Rehwinkel de functie van burgemeester bekleden. Rehwinkel was tot afgelopen zomer ruim een jaar de waarnemend burgemeester van de gemeente Bergen. Daarvoor vervulde hij dezelfde functie in Zaltbommel van 2017 tot 2019. Hij was ook al eens burgemeester van Groningen (2009-2013), lid van de Eerste Kamer (2007-2009), burgemeester van Naarden (2004-2009) en lid van de Tweede Kamer (1995-2002). Rehwinkel is 57 jaar en lid van de PvdA.

De benoeming van de waarnemend burgemeester gaat in op 1 januari 2022 en eindigt op de dag dat de nieuwe burgemeester wordt benoemd.
Pin It
Bekeken: 2328x
http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://mpoten.berkeleywellbeing.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/