Op 19 november werd een algeheel vuurwerkverbod voor Nederland afgekondigd. Het landelijke vuurwerkverbod is een reactie op de oproep vanuit de zorg. In de ziekenhuizen staat de zorgverlening onder druk vanwege het toegenomen aantal coronapatiënten. Dat betekent kortweg dat er helemaal geen vuurwerk meer mag worden afgestoken, ook niet op oudjaarsdag.

Wat veel mensen zich echter niet realiseren is dat óók het in bezit hebben van vuurwerk verboden is en grote risico's met zich meebrengt. De politie en de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard roepen daarom inwoners op om geen vuurwerk in huis te halen en ook niet af te steken. Sterker nog, er wordt een oproep gedaan om mogelijk vuurwerkbezit te melden bij politie of via meld misdaad anoniem.

"Met name jongeren die vuurwerk via internet in huis halen zien de risico's van vuurwerkbezit niet. Ze zijn er van overtuigd dat vuurwerk niet in huis afgaat en weten niet welke grote gevolgen het heeft voor henzelf of hun ouders als ze worden betrapt op vuurwerkbezit. Het in bezit hebben van illegaal vuurwerk kan van grote invloed zijn op je toekomst.", zo laat politiewoordvoerder Menno Hartenberg weten.

"Een geldboete die kan oplopen tot 400 euro is al vervelend, maar wat veel mensen niet weten is dat bij overtreding iemand een aantekening krijgt op de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Daarmee wordt het vinden van een baan een stuk lastiger." Herhaling kan zelfs leiden tot gevangenisstraf. "Wat ouders niet weten is dat bij het vinden van grote hoeveelheden zwaar vuurwerk er een kans is op huisuitzetting. Of iemand nu huurt of eigenaar is, dat maakt dan niet uit."

 
Pin It
Bekeken: 2600x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/