Rutger H., de bestuurder van de Porsche Cayenne waarmee Ilayda (15) werd doodgereden op de Westtangent in Heerhugowaard, moet zich volgende week donderdag voor de rechter verantwoorden. Hij zat volgens het Openbaar Ministerie op zijn telefoon en reed veel te hard. Het ongeluk, waarbij het Waardse meisje om het leven kwam, gebeurde tweeënhalf jaar geleden.

Laat op de avond van 19 juni 2019 steekt Ilayda de fietsoversteekplaats van ter hoogte van de Abe Bonnemaweg over. Ze wordt dan geschept door de Porsche Cayenne van de man (30) uit Noord-Scharwoude.

Er wordt dan eigenlijk direct gesproken van een 'straatrace', omdat ook een andere auto betrokken zou zijn geweest bij het ongeluk en getuigen dit zouden hebben verklaard. De verdenking van justitie luidt nu dat de 30-jarige H. met 'zeer onverantwoorde' snelheid reed op de Westtangent, waar maximaal 50km/h is toegestaan.

De verslagenheid na de dood van Ilayda is immens: directe de volgende dag verzamelen schoolgenootjes en vrienden van Ilayda zich op de plek van het ongeluk. De uitvaart is heel erg drukbezocht en ook daar vormen tientallen jongeren een erehaag voor het omgekomen meisje. Laten worden en nog als eerbetoon witte ballonnen opgelaten en wordt een gedenkteken geplaatst.

De rechtszaak staat dus gepland voor 16 december in de rechtbank van Alkmaar. Mediapartner NH Nieuws zal daar bij zijn.
Pin It
Bekeken: 4465x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/