Bij de gemeentehuizen van Langedijk en Heerhugowaard wapperen vandaag twee extra vlaggen, de één is in het kader van de Internationale Dag van de Mensenrechten en de andere in het kader van Paarse Vrijdag.

Met het hijsen van de mensenrechtenvlag vragen de gemeenten aandacht voor het respecteren van de mensenrechten, waar iedereen elke dag mee te maken heeft en elke dag bij stil zou moeten staan. Of het nu gaat om toegang tot de zorg, het recht op demonstratie, de toegang tot het lokale vervoer of het verstrekken van sociale hulp.

Met de regenboogvlag wordt stilgestaan bij Paarse Vrijdag, de dag waarop aandacht gevraagd wordt voor gelijkwaardigheid, sociale acceptatie en respect voor iedereen, maar voor jongeren in het bijzonder. De vlag staat voor diversiteit, vrijheid van seksuele voorkeur, vrijheid van religie, respectvol met elkaar omgaan.
Pin It
Bekeken: 1916x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/