Theater Cool in Heerhugowaard moedigt het publiek aan om alvast kaarten te bestellen voor volgend jaar. Zo is er alvast iets om naar uit te kijken. Daarom geeft Cool wekelijks drie tips uit de tweede helft van het theaterseizoen. Mocht een voorstelling onverhoopt toch niet doorgaan, dan krijgt iedereen het geld terug.

Tineke Schouten komt bijvoorbeeld naar Heerhugowaard. Is het leven nu makkelijk of moeilijk? Mooi of lelijk? Als je alle ellende van de wereld tot je door laat dringen, kun je de boel behoorlijk somber inzien. Hoe worstelen wij ons met goed fatsoen door dit ‘dubbele’ leven? Voor Tineke Schouten is dit gegeven al 40 jaar een grote bron van inspiratie. Voor deze 25e jubileumshow kan ze niet wachten om iedereen weer te laten lachen om splinternieuwe types met hun menselijke tekortkomingen. Met de mooiste liedjes en natuurlijk komt Bep Lachebek ook nog even langs.

Actrice Lisse Knaapen brengt in Cool de toneelvoorstelling In Het Licht. Tijdens het optreden van een zangeres dwalen haar gedachten af naar haar jeugd. Jaren die getekend zijn door gruwelijke gebeurtenissen in haar jeugd. Wat doet het met een jong meisje als de personen die je moeten beschermen het op je hebben voorzien? Waarom greep niemand in? En hoe vind je de kracht om niet langer te zwijgen? In het licht is een aangrijpende monoloog over misbruik, gebaseerd op het autobiografische boek Mijn ware verhaal van Karin Bloemen. Met muziek van Ellen ten Damme.

Dominic Seldis komt naar Heerhugowaard met zijn show Music, Maestro! Als contrabassist, dirigent en presentator laat Dominic geen gelegenheid voorbijgaan om klassieke muziek te promoten onder een zo breed mogelijk publiek. Samen met zijn orkest bestaande uit negen topmusici, brengt de energieke Brit een show vol humoristische persoonlijke verhalen, creatieve videobeelden en natuurlijk klassieke muziek.

Reserveren kan eenvoudig via coolkunstencultuur.nl of via de servicebalie (072 576 09 55). Mochten de maatregelen het toch niet toelaten om de theaterzaal te bezoeken, dan hanteert Cool een annuleringsbeleid waarbij er een vrije keuze is tussen ‘restitutie’ of ‘digitaal tegoed’.
Pin It