In de nacht van zaterdag op zondag rond 2:30 uur rukte de brandweer van Langedijk uit voor een woningbrand aan het Melkpad in Zuid- Scharwoude. Daar aangekomen bleek de straat vol rook te staan.

De woning uit 1883 was net helemaal verbouwd en geïsoleerd, maar onduidelijk was waar de brand nou precies is begonnen.  Vermoedelijk is er kortsluiting geweest, want de meterkast zou uitgebrand zijn. De brand leek zich in het plafond te bewegen, waardoor de brandweer ook niet naar binnen kon, uit veiligheidsoogpunt.

De bewoners raakten niet gewond, maar hadden wel diverse huisdieren. Een kat is overleden en de hond is langdurig beademd door brandweerlieden. "Vervolgens is de hond, die daarna weer kon lopen, naar een dierenpension dicht in de buurt gebracht", aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio NHN tegen mediapartner NH Nieuws.

Omwonenden werd geadviseerd om deuren en ramen te sluiten in verband met de rook die vrij kwam. (foto: Inter Visual Studio)
Pin It
Bekeken: 6382x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/