De nieuwjaarsduik in Egmond aan Zee op 1 januari is definitief afgelast. De doorgang was al onzeker. Een knoop zou worden doorgehakt na de eerstvolgende persconferentie.

Hidde van der Pol en Tom Valkering van de organisatie melden op de website op de website dat een nieuwjaarsduik er na de laatste persconferentie niet meer in zit. De nieuwe regels staan het evenement niet meer toe. Eerder zag de organisatie al problemen bij de coronacheck en de handhaving van de anderhalve-meterregel. Normaal doen circa 2000 mensen mee, die bijna op hetzelfde moment de zee in rennen.\

"Het had ons geniaal geleken als het bij ons wel was doorgegaan", vertelt organisator Hidde van der Pol tegen mediapartner NH Nieuws. "Dan hadden wij dit jaar de grootste geweest." Gisteravond gooide demissionair premier Mark Rutte heel Nederland weer op slot. Dus ook geen evenementen tot en met 14 januari 2022.

Van der Pol baalt: "Na de persconferentie van afgelopen dinsdag was er nog een kleine kans. We hadden een goed gesprek gevoerd met de burgemeester en we zouden woensdag uitsluitsel krijgen. Dat hoeft nu niet, dat heeft Rutte nu gedaan."

Van der Pol en Valkering raden af om op eigen houtje een duik in zee te nemen op 1 januari: "Het strand en de zee zijn groot en er zijn geen hulpdiensten aanwezig op het strand". De organisatoren hopen op Nieuwjaarsdag 2023 weer een groot feest te organiseren.
Pin It
Bekeken: 3018x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/