In aanloop naar de gemeentefusie, werd dinsdagavond de allerlaatste raadsvergadering van Heerhugowaard gehouden. Deze stond in het teken van afscheid en de uitreiking van onderscheidingen. Koninklijke Lintjes waren er voor de uittredende raadsleden Stefano Brau (PvdA), Alex Harren (VVD), Nuri Kevek (CDA) en Jolanda van Ling-Wanst (CDA / D66). Daarnaast werden ook nog Gouden Reigers uitgedeeld aan de vertrekkende burgemeester Bert Blase en wethouders Monique Stam en Bert Fintelman.

Volksvertegenwoordigers komen voor een Koninklijke Onderscheiding in aanmerking als ze stoppen na ten minste 12 jaar zitting in de raad, mits ze van onbesproken gedrag zijn. Stefano Brau en Alex Harren dienden bijna 16 jaar. Nuri en Jolanda halen die 12 jaar net niet omdat de herindelingsverkiezingen vroeger zijn dan de gewone, maar hiervoor wordt een uitzondering gemaakt.

Gouden Reigers worden uitgereikt als eerbetoon voor inzet voor de Heerhugowaardse samenleving. Bert Blase is waarnemend burgemeester Bert Blase sinds februari 2017. Bijna vijf jaar is lang als waarnemer. In die tijd heeft hij bijgedragen aan een innovatieve en stabiele bestuurscultuur, aldus de gemeente. "Hij is inspirator op het vlak van democratische vernieuwing, heeft oog voor individuele inwoners en heeft zich op originele manier ingezet voor een fijn en veilig Heerhugowaard. Er kan met recht gezegd worden dat hij op onderscheidende wijze invulling heeft gegeven aan zijn bestuurlijke functie."

Monique Stam is wethouder sinds maart 2012. Ook zij droeg bij aan de huidige bestuursstructuur en daarnaast zette ze zich jarenlang in op vlakken als duurzaamheid, wonen, mobiliteit en voor talloze projecten. "Er kan met recht gezegd worden dat zij op onderscheidende wijze invulling heeft gegeven aan haar bestuurlijke functie."

Bert Fintelman is wethouder sinds april 2019 en werkte eveneens mee aan de bestuurscultuur die Heerhugowaard rijk is. "Zijn inzet voor het sociaal domein, zijn enthousiasme voor Het Paviljoen en inzicht in het financieel beleid zijn kenmerkend voor zijn persoon. Er kan met recht gezegd worden dat hij op onderscheidende wijze invulling heeft gegeven aan zijn bestuurlijke functie."
Pin It
Bekeken: 1798x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/