Serieus Langedijk is maandag van start gegaan met een druk op een rode knop door wethouder Nils Langedijk. Tot en met 31 december zitten dj's Didier Ruijters, Thomas Lute en Stef Callenbach vast in Café De Schelvis in Zuid-Scharwoude om geld in te zamelen voor Stichting Help-Elkander. "Voor Langedijkers, door Langedijkers. Waar een klein dorp groot in kan zijn."

Vorig jaar ontstond het idee om een lokale Serious Request actie op te starten en dat werd een groot succes: er werd maar liefst 20.000 euro opgehaald voor de voedselbank. Dat smaakte naar meer. Thomas Lute: "Het zou mooi zijn als we hetzelfde kunnen binnenhalen of meer. Iedereen bedrag is meegenomen, het maakt ons niet heel veel uit of we nou 5.000 euro binnenhalen of 25.000."

"Wij maken hier de komende dagen een radioshow, vijf dagen lang voor het goede doel Help-Elkander, en mensen mogen liedjes aanvragen voor geld", vertelt Thomas. Stichting Help-Elkander biedt sinds 2018 gezinnen die in armoede leven gratis een verzorgde vakantie van een week, zodat ze hun sores even kunnen loslaten en de batterijen weer kunnen opladen.

Net als vorig jaar staan er oranje bakken op het terras van De Schelvis, waarin mensen nog goed bruikbare spullen kunnen stoppen om iemand anders blij mee te maken. Denk aan tuinmeubilair, interieurartikelen, huishoudelijke spullen, beddengoed, toiletartikelen, speelgoed enzovoort.

Een inzamelingsactie voor Serieus Langedijk opstarten kan ook. Zoals de gemeente bijvoorbeeld. Wethouder Nils Langedijk: "Vanuit alle dorpskernen schenken we een plaatsnaambord, zodat ze geveild kunnen worden. We denken dat daar wel Langedijkers in geïnteresseerd zijn". Bieden kan vanaf 100 euro via Marktplaats.

Door de coronamaatregelen kunnen bezoekers helaas niet zomaar langskomen, maar dat kan wel op afspraak.

Serieus Langedijk is te live te volgen via Streekstad Centraal op 107.2 FM en Ziggo kanaal 47. De videostream, allerlei nieuwtjes en nog veel meer zijn te vinden op serieuslangedijk.nl en neem ook een kijkje op Facebook.
Pin It
Bekeken: 2613x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/