Meteen op maandag was de eerste raadsvergadering van de kersverse gemeente Dijk en Waard. Natuurlijk werden tijdens deze eerste vergadering de nieuwe raadsleden geïnstalleerd. Waarnemend burgemeester Peter Rehwinkel las de eed en de plechtige belofte op, waarna alle raadsleden zich aan de een of de ander bonden. Ook werden de zes voorgedragen wethouders benoemd en beëdigd: Rene Schoemaker (DOP), Gerard Rep (LDW), Annette Groot (SDW), Falco Hoekstra (VVD), John Does (DOP) en Nils Langedijk (LDW).

Burgemeester Rehwinkel sprak de raadsleden toe: "Zojuist waren we allen getuigen van een bijzonder moment in de geschiedenis van de nieuwe gemeente Dijk en Waard". Daarna sprak hij over de nieuwe gemeente en haalde een passage uit het herindelingsadvies aan. "Een sterke en innovatieve gemeente, waar iedereen telt en wordt gezien. Met ruimte voor mens en natuur". De diversiteit daarvan zag hij in het fotoboek dat over de gemeente is verschenen, met voorop een beeld van het Duizend Eilandenrijk.

Rehwinkel belichtte daarna over de belangrijke rol die de gemeenteraadsleden vervullen. "U bepaalt wat waardevol is en wordt behouden. Tegelijk verkeert u in de unieke positie om over níeuwe waarden te kunnen spreken. Hoe ziet u de relatie tot elkaar, met het college en de inwoners? Hoe wilt u het algemeen belang dienen? En tegelijk aan de inwoners laten zien dat de politiek ook over geschillen en keuzevraagstukken gaat? Het zijn wezenlijke vragen die op ons bordje liggen. Opgaven waarvoor we staan, aan te pakken binnen een nieuw vergadermodel. En ik ben zeker dat een 'Dijk en Waardig' antwoord zal worden geformeerd. Graag wil ik u allen succes wensen."

Na de speech kwamen op tafel nog alle bijbehorende elementen de aanstelling van onder andere wethouders, commissieleden en tafelvoorzitters, het Reglement van Orde en dergelijke.

De vergadering is terug te zien op YouTube via Streekstad Centraal.
Pin It
Bekeken: 2547x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/