Alles stond klaar om een fysieke raadsvergadering te kunnen verzorgen: De theaterzaal van De Binding was omgetoverd tot raadszaal met voldoende afstand tussen de raadsleden om aan de coronaregels te kunnen voldoen, de camera's van Dijk en Waard Centraal stonden klaar om de vergadering live te verslaan en ook de hapjes en drankjes waren aanwezig.

Maar wat een mooie fysieke vergadering moest worden over de profielschets van de nieuwe burgemeester, eindigde als een te laat begonnen Zoomvergadering. De reden: de raadsleden van Forum  voor Democratie weigerden een mondkapje in het pand te dragen.

Dat zorgde voor een gemeentelijk dilemma omdat de wet voorschrijft dat raadsvergaderingen óf fysiek worden gehouden, of digitaal. Burgemeester Rehwinkel en Commissaris van de Koning Arthur van Dijk hakten uiteindelijk de knoop door en besloten dat het een Zoom meeting zou worden. Vanwege technische problemen (de Zoomvergadering moet via een stream voor iedereen te volgen zijn) begon de vergadering een kwartier later dan gepland.
Pin It
Bekeken: 1968x
https://ee.itk.ac.id/data/