Eindelijk is een nieuwe, permanente fiets- en wandelbrug geplaatst bij de Rustenburgerweg in Heerhugowaard. Woensdagochtend vroeg werd de brug op zijn plek boven de Oostertocht gehesen en daarna afgemonteerd. Dijk en Waard Centraal nam een kijkje tijdens de plaatsing van de brug.

Op 19 september 2019 reed een chauffeur met een vrachtwagen vol beton over de houten fiets- en wandelbrug richting de Oosttangent. De betonmixer was veel te zwaar en zakte door de brug. Het gevaarte viel opzij in het water en moest met een grote kraan weer op de weg worden gezet. Er kwam tijdelijke vervanging voor de brug. Deze heeft nu dus bijna 2,5 jaar dienst gedaan.

De nieuwe brug heeft een licht gebogen dunne staalconstructie maar bestaat voor de rest uit composietmateriaal, een soort plastic, waardoor de brug twee keer zo lang mee zou moeten gaan (80 in plaats van 40 jaar). Ongetwijfeld wetende van het lot van de oude brug, hebben een aantal van de mannen die de nieuwe brug installeerden de constructie 'getest' door er met zijn allen op de springen. Tevreden constateerden ze dat de brug hun sprongentest zonder problemen doorstond.
Pin It
Bekeken: 2329x
https://ee.itk.ac.id/data/