De burgemeestersvacature voor Dijk en Waard is opengesteld. De gemeente zoekt een bevlogen burgemeester met een sterke en toch warme uitstraling, die strategisch en verbindend te werk gaat, benaderbaar is en midden in de samenleving staat. De vacature is voor een periode van minimaal zes jaar. Kandidaten kunnen solliciteren tot 24 februari.

De vertrouwenscommissie heeft een profielschets opgesteld voor de toekomstige burgemeester, met inbreng vanuit vele hoeken: het college van B&W, de raadsfracties, andere ambtenaren, diverse samenwerkingspartners en ook burgemeesters van de buurgemeenten. Inwoners, ondernemers en organisaties kregen via een enquête ook de kans om aan te geven welke eigenschappen en kenmerken zij belangrijk vinden.

De gemeenteraad hoopt op een ambitieuze burgemeester die de gemeentefusie van Langedijk en Heerhugowaard tot Dijk en Waard ziet als een uitdaging om meerwaarde te brengen voor alle inwoners. De raad ziet graag een ervaren bestuurder die midden in de samenleving staat en oog heeft voor de diversiteit van zowel de inwoners als de verschillende dorpskernen in Dijk en Waard. Daarnaast wordt een verbindende, open en constructieve bestuursstijl verwacht.

De enquête leverde 337 respondenten op. Zij konden drie focuspunten en eigenschappen aanvinken die zijn het belangrijkst vonden voor de burgemeester. De meeste vinkjes wat betreft prioriteiten waren voor openbare orde, veiligheid en handhaving (146), álle dorpen, kernen en buurtschappen (143) en goed en integer bestuur (101). De gemeente vond het opmerkelijk dat iedereen, ongeacht leeftijd en rol, grofweg dezelfde focuspunten opgaf. De belangrijkste eigenschappen of competenties vond men zichtbaar aanwezig en aanspreekbaar zijn (150), verbindend werken (134) en betrouwbaarheid en integriteit (119).

De profielschets en meer informatie over de vacature is te lezen op dijkenwaard.nl/nieuweburgemeester. Het is de bedoeling dat de eerste kroonbenoemde burgemeester van Dijk en Waard op 13 juli wordt beëdigd. Tot dan neemt Peter Rehwinkel de functie waar.
Pin It
Bekeken: 1516x