Onlangs zijn er weer nieuwe AED's opgehangen op openbare plekken in Dijk en Waard. Dat brengt het totaal in de gemeente op 45 defibrillatoren. Als iemand een hartstilstand krijgt, kan er binnen hooguit zes minuten een AED gebracht worden.

Het AED-netwerk is ontstaan mede dankzij een initiatiefvoorstel van D66 in 2019. De gemeente, Veiligheidsregio en ook bedrijven en instellingen hebben meegeholpen. Particulieren werden aangespoord om hun AED buiten aan de gevel op te hangen en te registreren op HartslagNu.nl.

Maar het kan altijd beter. Iedere minuut telt en mensen moeten wel weten hoe eerste hulp te verlenen, specifiek bij een hartstilstand. Wethouder Annette Groot: “Hoe meer AED’s en hulpverleners, des te groter is de kans dat een slachtoffer het overleeft.”

HartslagNu maakt de locaties van de apparaten overigens niet openbaar:  “De AED wordt gebruikt door een hulpverlener die is geregistreerd bij HartslagNU en is getraind om de AED te gebruiken. Deze krijgt bij een calamiteit een code en locatie van de AED. Het is niet de bedoeling dat de AED door iedereen kan worden meegenomen. Hoe meer hulpverleners er getraind en geregistreerd zijn, des te meer kans is er dat de AED heel snel bij een slachtoffer is."
Pin It
Bekeken: 1898x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/