Het korfbal zaalseizoen zou in november starten, maar de competitie werd al in de eerste speelronde platgelegd en de uitslagen die er wel waren werden geschrapt. Afgelopen weekend startte het seizoen dan eindelijk echt, zij het in aangepaste vorm, en Apollo 1 deed in Zaandam meteen goede zaken. Het Heerhugowaardse team versloeg ZKV'31  1 uiteindelijk overtuigend met 12-18.

Apollo kwam al snel op 4-1 achter, maar zette daarna orde op zaken en trok de stand op naar 4-4. Het Waardse team kon de lijn verder doortrekken met onder andere sterk verdedigen, waardoor er veel tijd was om zelf goals te maken. Tot de rust werd een voorsprong opgebouwd van 8-12. Die voorsprong werd in de tweede helft nog groter gemaakt en bij het eindsignaal stond er 12-18 op het scorebord.

Apollo staat nu eerste in de 2e Klasse poule Fb. De poules zijn opgesplitst subpoules van vier teams. De nummers 1 en 2 van iedere subpoule krijgen aan de hand van beslissingswedstrijden de kans om te promoveren naar de 1 e klasse. Aanstaande zaterdag zal Apollo 1 thuis in de Deimoshal spelen tegen Rapid 1 uit Haarlem. Publiek is welkom, mits het zich aan de coronaregels houdt.
Pin It
Bekeken: 1791x
https://ee.itk.ac.id/data/