De eerste heipaal voor het nieuwe pand van verzekeraar Nh1816 in Oudkarspel zit in de grond. Na een korte toespraak van directievoorzitter Lex Verëll was het vrijdag na ongeveer een jaar vertraging dan eindelijk zo ver.  De ingebruikname is vermoedelijk begin 2024.

Het bouwproject van Nh1816 staat in de regio symbool voor de problemen rond het tekort aan capaciteit in het elektriciteitsnetwerk. De aardwarmte-installatie zal voor zo lang als nodig op aardgas draaien, zodat de 160 zonnepanelen het verbruik tijdens werktijden kunnen bijbenen. De 20 laadpalen voor de auto's worden niet eens aangesloten.

“De cirkel is rond”, aldus een evengoed trotse Lex Verëll. "We zijn weer terug op de plek waar het ruim 200 jaar geleden allemaal begon". In 1816 richtte Cornelis Jansz Eecen een houthandel op in Oudkarspel. Dat jaar startte hij ook met Onderlinge Brandwaarborg op de huidige kantoorlocatie. Ook de houthandel bestaat nog, alleen onder een andere naam.

Wanneer het nieuw pand klaar is, gaat het huidige kantoor minus het monumentale gedeelte tegen de vlakte. "Er kan bijvoorbeeld woningbouw komen, om de Dorpsstraat weer in ere te herstellen’’, zei Verëll.
Pin It
Bekeken: 2925x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/