De korfballers van Apollo 1 hebben afgelopen weekend in eigen huis gelijk gespeeld tegen Rapid 1 uit Haarlem. Met de eindstand van 15-15 behoudt het Heerhugowaardse team de koppositie in de 2e Klasse Fb. Vanwege de lockdown zijn poules van vier teams gemaakt, die thuis en uit tegen elkaar spelen. Speelt Apollo 1 volgend weekend gelijk, dan kwalificeert het zich sowieso voor de kruisfinales tegen de nummers 1 en 2 van 2Fa, die toegang bieden tot promotie.

In de eerste fase van de wedstrijd had Apollo moeite om de korf te vinden, in tegenstelling tot Rapid 1. Pas met 0-6 op het scorebord begon de thuisploeg los te komen en daarna was het tij snel gekeerd. Toen het rustsignaal klonk stond het alweer 6-7.

Na de rust konden de Haarlemmers echter weer uitlopen naar een 8-12 voorsprong. Apollo zette een tandje bij en kwam door goed verdedigend spel en belangrijke goals terug in het spel. De thuisploeg kwam met 14-13 zelfs even op voorsprong, maar daarna scoorde Rapid weer twee keer. In de laatste minuut zorgde Kai-Fung Siu namens Apollo voor de gelijkmaker en een belangrijk competitiepunt. Apollo behoudt met deze welverdiende punt de eerste plaats in poule 2Fb.

Zaterdag speelt Apollo 1 tegen Nova 1 in De Bilt.