Donderdag wordt gestart met de aanleg van een hoogspanningskabel tussen de transformatorstations in Oterleek en De Weel. De 150kV verbinding wordt uiteindelijk 14,2 kilometer lang en wordt aangelegd door aannemer Heijmans in opdracht van netbeheerder TenneT. De nieuwe 150 kV kabel wordt deels gelegd in een gegraven sleuf en deels door middel van gestuurde boring. Als eerste gaat er een gestuurde boring de grond in vanaf de Polderweg bij station Oterleek. De klus duurt tot eind dit jaar.

Het traject voert richting de ringvaart en dan langs de Oostertocht, de Veenhuizerweg en de Frik. Het traject en de aanlegmethoden zijn bepaald in overleg met bewoners, bedrijven en andere organisaties in de omgeving. Erik van der Sluis, projectleider van TenneT: "We werken nauw samen met een aantal gemeenten, de provincie, en met verschillende perceeleigenaren. We willen iedereen goed informeren en betrekken. Ik ben blij dat de samenwerking in de omgeving goed begint te lopen."

De nieuwe kabel is nodig om de capaciteit van het elektriciteitsnetwerk in Noord-Holland Noord te vergroten. Naast dat de vraag flink groeit is er ook steeds meer aanbod van zonne- en windenergie. Daarnaast zorgt de nieuwe kabel ervoor dat de kans op storingen afneemt.

Pin It
Bekeken: 3792x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/