CYAN Kringloop moet per 1 juni weg van het Nijverheidsplein op het Heerhugowaardse bedrijventerrein De Zandhorst, omdat kringloopwinkels niet passen in het bestemmingsplan van de locatie, de Retailvisie en de Visie Werklocaties. D66 Dijk en Waard stelt het college vragen, omdat het zich zorgen maakt over het voortbestaan van CYAN en ook andere kringloopwinkels in de gemeente.

Kringloopwinkels zijn volgens de D66-fractie op meerdere vlakken essentieel: armoedebestrijding, een inclusieve samenleving, werkgelegenheid en de transitie naar de circulaire economie die in 2050 gerealiseerd moet zijn. Raadslid Sebastian Visser vraagt zich af in welke mate het college van B&W deze visie deelt en hoe het kringloopwinkels en min of meer vergelijkbare bedrijven wil faciliteren.

CYAN Kringloop wil zich graag vestigen naast de gemeentewerf in Heerhugowaard. Bewoners kunnen dan in één rit afval dumpen en spullen die nog goed zijn afgeven. "Een uniek concept", aldus raadslid Visser. Recent presenteerden Heiloo en Bergen plannen voor een groot 'circulair centrum' voor afval en bruikbare spullen, maar goed, dat ziet D66 dus ook wel zitten.

Rataplan zit niet ver van CYAN en zou onder hetzelfde bestemmingsplan vallen. Sebastian Visser vraagt het college of ook Rataplan zal moeten verhuizen.

Visser kijkt verder naar het grotere plaatje:  "In het coalitieakkoord staat beschreven dat Dijk en Waard de mkb-vriendelijkste gemeente moet worden, waarbij er samen met ondernemers de regeldruk te lijf gaat, zodat kosten ook omlaag kunnen. Regeldruk lijkt hier juist de boosdoener te zijn", aldus het D66-raadslid over het gedwongen vertrek van CYAN. "Is het college met de fractie van D66 Dijk en Waard eens dat er vooral vanuit de gemeente naar problemen wordt gekeken, en niet naar oplossingen?"
Pin It
Bekeken: 6196x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/