CYAN Kringloop viert haar 3-jarig bestaan op 2 maart en iedereen krijgt dan 10% korting. Maar hoe lang het bedrijf daarna nog bestaat is nog een grote vraag. CYAN moet op 1 juni weg van het Nijverheidsplein in Heerhugowaard en wil zich vestigen naast de gemeentewerf. D66 Dijk en Waard uitte steunt maar directeur Stephan Barendse laat weten dat het verzoek al is afgewezen. "Dit concept kon door diverse omstandigheden helaas niet doorgaan. Dit is een grote teleurstelling voor veel betrokkenen geweest."

Al kreeg CYAN zes maanden uitstel,  Barendse is sceptisch over het tijdig vinden van een andere stek. "Door de huidige marktomstandigheden is er geen of nauwelijks aanbod". Maar het liefst blijft de B.V. op de huidige stek. Iets dat volgens ingeschakelde experts ook zou moeten kunnen. "Dit is gebruikelijk bij locaties van kringloopwinkels in vergelijkbare situaties. Maar de omgevingsdienst van de gemeente is het niet eens met de conclusies."

De gemeente legt dwangsommen op als het bedrijf na 1 juni nog niet weg is. Die kan CYAN Kringloop niet ophoesten. "Dat betekent het einde, met grote gevolgen voor onder andere de goede doelen die wij ondersteunen, de zorg die wij bieden, onze medewerkers en vrijwilligers en natuurlijk onze klanten. Misschien niet als partijen (nogmaals) alle opties en mogelijkheden onderzoeken?"

"CYAN Kringloop rekent op een constructieve houding van de gemeente zodat we meer tijd krijgen om een passend alternatief te vinden", vervolgt Stephan Barendse, al blijft het bedrijf dus het liefst op de huidige stek. "Wij volgen daarom de gebruikelijke wegen bij de gemeente Dijk en Waard, winnen extern juridisch advies in, raadplegen omgevingsdeskundigen en spreken ook met de politieke partijen binnen Dijk en Waard". 

CYAN Kringloop B.V. is onderdeel van Teen Challenge. Deze stichting heeft banden met het UWV en helpt mensen weer op de rit die tussen wal en schip vallen vanwege bijvoorbeeld een persoonlijke crisis, verslaving of eenzaamheid. Bij het kantoor aan de Dreef 12 zijn twaalf woonruimten voor opvang, een zorgafdeling en dagbesteding.

Het bedrijf bestaat overigens drie jaar en viert dat woensdag 2 maart. Iedereen krijgt die dag 10 procent korting op aankopen.
Pin It
Bekeken: 1772x