Het voorjaar is in aantocht en dat is goed nieuws voor iedereen die graag geniet van alles wat groeit en bloeit in de duinen. Om broedende vogels in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en het Noordhollands Duinreservaat te beschermen, gelden hier van 1 maart tot en met 1 juli weer aangepaste regels. Beheerder PWN roept bezoekers op om deze te respecteren.

Voor broedende vogels maar ook konijnen, hazen en hagedissen is rust een 'absolute must', aldus PWN. "Vooral broedvogels met hun nest op de grond raken tijdens het broeden makkelijk verstoord. Laten we de vogels met rust, dan is de kans op broedsucces het grootst."

In het duinreservaat zijn vier wandelroutes tussen 1 maart tot en met 1 juli  (deels) gesloten. De afgesloten paden liggen in ’t Zegeveld ten noorden van het huisjesterrein De Nollen in Egmond aan de Hoef, het Reggers Sandersvlak en de Kil ten zuiden van Egmond aan Zee, het Vennewater bij Egmond Binnen en het Zeerijdsdijkje in Bakkum. Bovendien gelden er in het Bergerbos afwijkende data wat betreft de aanlijnplicht voor honden, namelijk van 15 maart tot en met 15 juni.

"Loslopende viervoeters kunnen voor stress zorgen, zeker in de broedtijd. Tijdens het broedseizoen moeten honden dan ook worden aangelijnd op plekken die buiten het broedseizoen losloopgebied zijn", besluit PWN.
Pin It
Bekeken: 3476x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/