Zangeres Betty Borstlap uit Bergen en gitarist en componist Ton Mulders uit Heiloo treden zondag 6 maart samen op in Het Oude Gemaal aan de Huygendijk in Heerhugowaard. Onder de naam Duas Luas brengen ze eigen werk en wereldmuziek. De Noord-Hollanders zijn beiden gelauwerde muzikanten die een eigen muzikaal verhaal te vertellen hebben, met invloeden uit onder meer Afrika, Spanje, klassieke muziek en geflankeerd door jazzy harmonieën.

De twee musici hebben elkaar gevonden in hun liefde voor mooie melodieën, fraaie harmonieën en gevoel voor taal. Ton Mulders won ooit de Nederlandse Popprijs. De afgelopen decennia richtte hij zich meer op een nieuw soort kamermuziek, tango’s en jazz. Met de Bergense bassist Mark Boesveld vormt hij het duo Camusto. De laatste jaren heeft Mulders zich ontwikkeld als componist. Uit allerlei wereldse invloeden komt een heel eigen, bijna romantische, stijl naar voren.

Betty Borstlap woont sinds kort in Bergen. Ze is zangdocente en zangeres met een stem die heel eigen en vooral plooibaar is. Ze zong veel folk met Unicorn en maakte een bigbandrepertoire met liedjes van Joni Mitchell. In Duas Luas (‘Twee Manen’), benut ze de ruimte om haar stem in alle klankkleuren te laten klinken.

Het optreden is op 6 maart van 14:00 tot 16:00 uur aan de Huygendijk 17 in Heerhugowaard. Een toegangskaartje kost vijftien euro. Kaarten zijn online te koop.
Pin It