Afgelopen weekend in Apeldoorn heeft Jessica Schilder zoals verwacht haar nationale indoortitel kogelstoten geprolongeerd. De 22-jarige Hera-atlete gaf haar gouden medaille extra glans door in de zesde en laatste poging toch nog een écht verre stoot te produceren. De afstand van 19,35m was goed voor opnieuw een nationaal indoorrecord. Op de uitzonderlijk sterk bezette 400m pakte Heerhugowaarder Tony van Diepen nog nét het brons.

Twee weken terug toonde Jessica al dat ze sterk was, door het record uit 1998 van 18,97m ruim te verbeteren naar 19,26m. Dit ondanks dat de bondscoach haar vorm nog probeerde uit te stellen met vier dagen krachttraining op rij. Een week terug ramde ze haar 4kg kogel naar maar liefst 19,72m, de beste wereldseizoenprestatie. Die afstand ging echter niet de recordboeken in omdat volgens de regeltjes drie deelnemers nodig zijn en er waren er slechts twee vanwege een blessure.

Zaterdag kende Jessica een moeilijke start met twee stoten van onder de 18 meter. Daarna verbeterde de Heraan zich naar 18,32m en ging ze onbedreigd aan kop. In de zesde en laatste poging klikte het dan eindelijk en kwam Jessica tot 19,35m.

Tony van Diepen liep zaterdag een prima tijd van 46,62m in de series 400m en toch was het voor de winnaar van het EK Indoor zilver maar net genoeg voor de eindstrijd tussen de beste zes. De vice-Olympisch kampioen miste met 46,81s nota bene de finale. In de eindstrijd op zondag verpulverde Liemarvin Bonevacia met 45,48s het Nederlands indoorrecord en maakte zo goede medaillekansen tijdens het WK Indoor. In zijn kielzog liep de 25-jarige Van Diepen de eerste 200m relatief rustig en greep daarna vanuit vijfde positie op de finish het brons in 46,88s.

Het derde Nederlandse record kwam op naam van Femke Bol. Het 22-jarige superfenomeen verbeterde haar eigen 400m record van 50,64 naar 50,30s en toonde zich een van de favorieten voor het WK Indoor. Polsstokhoogspringer Menno Vloon leverde ook een wereldprestatie met 5,91m. (foto: Bjorn Paree)
Pin It
Bekeken: 1717x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/