Scholieren van het Horizon College in Heerhugowaard hebben voor het televisieprogramma Jekels Jacht een houten onderzeeboot gebouwd. In dit programma herhaalt Diederik Jekel wetenschappelijke experimenten, zoals het experiment met de allereerste onderzeeboot op aarde van de Alkmaarse wetenschapper Cornelis Drebbel. Zes leerlingen van de mbo-school hebben vier maanden de tijd gehad om de houten boot te bouwen. Zaterdag 12 maart is het eindresultaat om 19.50 uur te zien op NPO 2.

"Ik vond het een unieke ervaring", vertelt Jet Nicolaij (18) over het bouwen van de boot. "Ik heb nooit eerder voor de scheepsbouw gewerkt en wilde er graag meer van weten." De leerling uit Stompetoren heeft niet alleen geleerd om te lassen en met epoxy te werken, maar heeft ook op persoonlijk vlak geleerd. ''De boot moest in korte tijd gebouwd worden waardoor we deadlines moesten halen. Daardoor krijg je wat meer doorzettingsvermogen en leer je met elkaar samenwerken. En het resultaat mag er zijn." Ook Jacob Slingerland (19) uit Slootdorp is trots op het resultaat. "Ik heb er veel van geleerd en we hebben in korte tijd enorm ons best gedaan. Samen hebben we een hele mooie onderzeeër gebouwd." Het hele avontuur van de leerlingen met hun eigen onderzeeboot is opgenomen en dat was voor Jacob best even wennen. "Ik vond het wel spannend om voor de camera’s te staan. Je weet dat ze het doen, maar op een gegeven moment wen je daar aan. Ik ben heel benieuwd naar de uitzending."

Voor Jet en Jacob is het bouwen van de onderzeeboot en hun medewerking aan het televisieprogramma onvergetelijk. Ze gaan samen met hun teamgenoten zaterdagavond 12 maart kijken naar de aflevering.
Pin It
Bekeken: 2446x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/