Gemeenten in regio Alkmaar en het Hoogheemraadschap Noord-Holland Noord hebben woensdag de ‘Intentieovereenkomst Klimaatbestendige Nieuwbouw in MRA en Noord-Holland’ ondertekend. In totaal tekenden meer dan 40 overheden, bedrijven en maatschappelijke partners.

Klimaatbestendige nieuwbouw betekent dat aanpassing aan hitte en wateroverlast wordt meegenomen in plannen voor nieuwe woningen in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en Noord-Holland. Met het veranderende klimaat wordt dit steeds belangrijker. Ook ontstaat een gelijk speelveld tussen bouwbedrijven en overheden. Aan de overeenkomst is gewerkt door gemeenten, waterschappen, twee provincies en door bouwbedrijven, projectontwikkelaars, groenondernemers en andere maatschappelijke partners.

Cees Loggen, gedeputeerde Ruimte, Wonen en Water, is blij met de stappen die worden gezet: “We krijgen steeds meer te maken met extreem weer, van hevige regenval tot langdurige droogte en hitte. Daarom is een belangrijke doelstelling van de provincie Noord-Holland om te zorgen voor klimaatbestendige, betaalbare en toekomstbestendige woningen voor alle doelgroepen. Om dit doel te bereiken is het belangrijk om met partners op te trekken en de uitdagingen in de regio samen aan te pakken. Met deze intentieverklaring zetten we samen de volgende stap richting een klimaatbestendige leefomgeving."

De intentieverklaring betreft het handelen volgens specifieke uitgangspunten en basisveiligheidsniveaus met betrekking tot thema’s als hitte, droogte, extreme regenval, gevolgen van overstromingen, natuurinclusief bouwen en biodiversiteit. Het doel is om de leefbaarheid van een gebied te vergroten en het risico van schade door de gevolgen van klimaatverandering zo klein mogelijk te maken.
Pin It
Bekeken: 3787x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/