Museum Broeker Veiling heeft samen met haar vrijwilligers besloten aandacht te vragen voor de oorlog die gaande is in Oekraïne. Sinds woensdagavond wordt het afmijnlokaal, de lighallen en het entreegebouw verlicht met de kleuren van de Oekraïense vlag.

‘‘Alle medewerkers en vrijwilligers zijn zeer begaan met de situatie in Oekraïne’’, vertelt Ron Karels, directeur Museum Broeker Veiling. Zoals vele gebouwen wereldwijd, wordt ook het museumgebouw in Broek op Langedijk aangelicht met het blauw-geel van de Oekraïense vlag. ‘‘We willen graag iedereen die betrokken is een hart onder de riem steken. Daarom hebben we besloten om de komende weken iedere avond het museum te verlichten met de kleuren van de Oekraïense vlag.’’

Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door Bleeker Events die 50 procent heeft gesponsord en de bewoners van het Bollengebouw tegenover het afmijnlokaal. Het museum heeft ook een beroep gedaan op vrijwilligers om de kosten te delen. Mocht er meer gestort worden dan het museum aan kosten kwijt is, zal het overgebleven bedrag worden overgemaakt aan een goed doel gerelateerd aan de oorlogssituatie.

Mensen die ook een bijdrage willen leveren aan dit initiatief kunnen contact opnemen met het museum, via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Pin It